Woning aankopen

Wij werken op no cure, no pay basis

Optimale zichtbaarheid en goede prijsstelling

Bij FPN Makelaardij begrijpen we dat het verkopen van je woning een belangrijke stap is. Wij bieden een moeiteloze en effectieve aanpak.

Met jarenlange ervaring en diepgaande marktkennis zorgen we voor optimale zichtbaarheid van je woning, strategische prijsstelling en soepele onderhandelingen.

Wat ons onderscheidt, is onze persoonlijke aandacht en maatwerk. We luisteren naar je wensen en zetten die om in resultaten.

Indien er geen koop tot stand komt, omdat partijen geen overeenstemming over de aankoopsom kunnen bereiken, betaalt u ook niets voor onze diensten.

Wanneer u opnieuw een woning gevonden heeft en ons opnieuw wilt inschakelen voor een bepaald pakket, bedragen de kosten €200,- per woning.

De bouwkundige keuring wordt door de makelaar aangevraagd en de afspraak wordt geregeld. De kosten voor het rapport komen voor rekening van de opdrachtgever. Al onze prijzen zijn altijd inclusief BTW.

marco
Marco van Noort

Taxateur FPN Makelaardij

Meer informatie of direct een taxatie inplannen?

079 - 316 16 46 of info@fpn-groep.nl

Brede ervaring van de woningmarkt

De tien meest gestelde vragen over de aankoopmakelaar

Door deskundigheid, ervaring en marktkennis bespaart een aankoopmakelaar voor u duizenden euro’s, tijd en problemen. De kosten van een eigen makelaar verdient u terug in:

  • een lagere kooprijs dan uzelf zou kunnen realiseren
  • inzicht in de waarde van de woning
  • essentiële informatie over de woning, zoals: erfdienstbaarheden, vereniging van eigenaars, bouwkundige staat (moet er wel of niet bouwkundig worden gekeurd, onder welke voorwaarden en met welke omschrijving), bestemmingsplan e.d.
  • het op het juiste moment in de onderhandelingen naar voren brengen van de voorwaarden van de koop, overname roerende zaken, transportdatum etc.
  • tijdwinst door deskundige afwikkeling van alle zaken.

In overleg met uw aankoopmakelaar zal dit zeker tot de mogelijkheden behoren. Op het moment dat u uw droomhuis heeft gevonden, zal uw makelaar de woning gaan opnemen en u informeren en adviseren over de belangrijke aspecten. Vanaf dat moment kan uw makelaar het aankooptraject oppakken en begeleiden.

Het inschakelen van een aankoopmakelaar is meestal op basis van no cure no pay. Als er uiteindelijk geen koopovereenkomst wordt gesloten, rekent u er in principe niets af. Overleg als u een aankoopmakelaar inschakelt over het tijdstip van betaling. De meeste makelaars zullen met u afrekenen op de datum dat u eigenaar van de woning wordt. Werkelijk gemaakte kosten (bijvoorbeeld van een bouwkundige keuring) worden uiteraard wel in rekening gebracht.

Ja, dat is mogelijk. (Deze kosten zijn echter niet aftrekbaar). De hoogte van het te verstrekken hypotheekbedrag dient uiteraard wel toereikend te zijn.

Nee, de taxatie voor de financiering dient te geschieden door een makelaar/taxateur die onafhankelijk is, dus een makelaar die niet betrokken is geweest bij de aan- of verkoop van de woning. U kunt natuurlijk wel uw aankoopmakelaar vragen om een taxatie te regelen.

Ja, dat kan. Bij iedere woning die te koop wordt aangeboden, kan een aankoopmakelaar voor u bemiddelen.

Natuurlijk kan dat. De eerste indruk is belangrijk. Als het huis u bevalt, belt u met een NVMaankoopmakelaar om een afspraak te maken voor een tweede bezichtiging. Uw aankoopmakelaar bezichtigt het pand dan met u en met de verkopend makelaar. Vervolgens bespreekt uw aankoopmakelaar alles met betrekking tot het pand met u en bepaalt u gezamenlijk het te volgen traject.

De makelaar die de woning in de verkoop heeft, behartigt de belangen van de verkoper. Hij of zij mag u dus niet helpen bij het te volgen onderhandelingstraject. U doet er goed aan om zelf een aankoopmakelaar in te schakelen. Uw aankoopmakelaar is een deskundige, heeft kennis van de plaatselijke markt en het belangrijkste: hij behartigt úw belangen. Ondanks de informatieplicht van de verkopende partij, heeft de koper ook een onderzoeksplicht. Uw aankoopmakelaar kan u daar nader over informeren.

Uw aankoopmakelaar is (meestal) geen hypotheekadviseur, maar kan –indien u dat wenst- wel een afspraak voor u maken bij een hypotheekadviseur.

Op de dag van de overdracht (transport bij de notaris) zal uw aankoopmakelaar regelen dat u samen met hem of haar uw nieuwe huis kunt inspecteren. Is deze inspectie niet in orde dan zal uw aankoopmakelaar actie ondernemen voordat de akte wordt getekend bij de notaris. Meestal worden tijdens deze inspectie ook de meterstanden voor gas, licht en water opgenomen. Zijn er problemen nadat u de sleutel van uw nieuwe huis heeft ontvangen, dan kunt u altijd terecht bij uw aankoopmakelaar. Indien nodig zal hij of zij contact opnemen met de verkoper (via de verkopend makelaar) en de problemen voor u trachten op te lossen.

Successen die we graag willen delen

Wij zijn trots op

182

Woningen verkocht

43

Woningen aangekocht

4

Deskunidge professionals

250+

Taxaties

nwwi
nrvt
nvm
Funda